Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Test: Kia Cee’d 1,0 T-GDI GT Line

Da ne bude zabune, "sid" nije mali automobil, ali motor u testiranom vozilu jeste! Hiljadu kubika u automobilu C segmenta? Malo? Uskoro ćete saznati!

Aktuelna verzija “sida” je već nekoliko godina na tržištu i dobro je poznata domaćem kupcu, nedavno je ovaj model doživeo i blagi redizajn tako da je potpuno spreman za drugo poluvreme tržišne utakmice u klasi koja je jedna od najzamršenijih. Bar kad je Evropa u pitanju...

Na testu imamo zanimljivu kombinaciju motora i opreme. Ispod ove vatrenocrvene karoserije (zvanično ime joj je “trek red”) krije se mali trocilindrični turbo motor od 1.000 kubika i 120 konjskih snaga.

Znamo da sad verovatno polovina čitalaca kreće da mrlja – proklet bio taj “daunsajzing”, kako može motor od jednog litra da nosi ovoliki auto, pa to ne može da ide nikako, troši ko “moskvič” i verovatno će se raspasti posle 20.000 kilometara.

 

Posle samo nekoliko stotina metara test vožnje, sve ove predrasude pale su u vodu. Već nakon izlaska sa parkinga videli smo da “mali” voli da se vrti. Veoma brzo prima gas, a zahvaljujući sportskom izduvu koji ide uz “GT lajn” opremu, pomislili smo da je ispod haube smešteno duplo više cilindara...

Kompletan tekst pročitajte na sajtu Auto magazina:
http://www.magazinauto.com/test-kia-ceed-10-t-gdi-gt-line/

 Komentari

comments powered by Disqus