Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Ženeva: Alfa Romeo Giulia

Publika je imala prilike da se upozna sa novom Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio još prošle godine sa 2.9L turbo V6 motorom koji je razvio Ferrari, a na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi italijanski proizvođač vozila je predstavio i ostatak ponude.

 

Ovo je prvi put da je rival proslavljenim automobilima u klasi, kao što su BMW 3-Series, Mercedes C-Class i Jaguar XE, predstavljen u punoj formi, a kao što je i obećano, Alfa Romeo pruža po malo za svakoga.

 

Pored pomenutog Quadrifoglio modela u ponudi će se naći pronaći još tri verzije. Ona startuje sa 2.0L turbo benzincem sa 197 ks i 329 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na zadnje točkove preko osam brzina automatskog menjača. Slede dva 2.2L dizela, od čega moćniji razvija 178 ks i 450 Nm obrtnog momenta, a takođe emituje niskih 100 g/km CO2.

 

Za one kojima je to previše tu je i verzija sa 148 ks i 380 Nm obrtnog momenta, a u oba slučaja kupac može da bira između standardnog šest brzina manualnog menjača i već pomenutog automatika sa osam brzina.

Sudeći po pričama, ponuda će kasnije biti proširena sa još dva 2.0L turbo benzinca sa 250 ks i 276 ks, kao i moćnijim 2.2L dizelom sa 210 ks. Svi modeli pružaju standardan pogon na zadnjim točkovima, ali je i pogon na sva četiri točka dostupan na određenim verzijama.

 

Alfa Romeo kaže da težina dizela sa 178 ks, od koga se očekuje da će činiti većinu prodaje, samo 1,374 kg i da je raspored težine idealnih 50:50.
Italijani su otkrili i da će Giulia ponuiti mnogo elektronike sa ciljem omogući dinamičnu vožnju, ali i da pruži najmodernije sigurnosne mere. Iz navedenog razloga Giulia nudi monitore koji zaustavljaju automobil u slučaju opasnosti na putu, a takođe obaveštavaju vozača u slučaju mrtvog ugla i kada su šanse za sudar velike.


 

Sa dizajnerske strane standardni modeli su izgubili agresivne linije sa Quadrifoglija, ali su one sada elegantnije sa ciljem da se poraze najbolji automobili u klasi. Svi modeli pružaju standardne konekcije za Apple i Android kao i Bluetooth i satelitsku navigaciju.

Tu su dva nivoa opreme, Lusso i Sport, zavisno da li vlasnik želi da uživa u luksuzu ili sportskom imidzu. Jedna kategorija kojoj Alfa Romeo ne može da parira Nemcima je bogata ponuda, pa tako Italijani nemaju kupe, karavan i kabrio kao BMW, Mercedes i Audi, ali iz kompanije očekuju da dugogodišnji imidz i dizajn su dovoljni da privuku određene kupce.

 

Prvi primerci u Evropi će biti isporučeni do kraja godine dok bi Giulia u Severnoj Americi trebalo da se pojavi na leto 2017. godine.

Autor teksta: Talladega
Foto: Alfa Romeo
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus