Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Opel Mokka X

Opel Mokka se pokazala jednim od najvećih uspeha za nemačkog proizvođača vozila na evropskom tržištu.

Prošle godine preko 163,000 primeraka je pronašlo kupce, što je bilo dovoljno za drugo mesto u klasi (na prvom mestu se našao Renault Captur sa 194,000 prodatih vozila), ali Peugeot 2008 preti na odličnom trećem mestu sa samo 9,000 primeraka zaostatka.

Prošle su tri godine od kada je Mokka debitovala, što nam govori da je vreme za prve promene, a kao lokacija je izabran ovogodišnji sajam automobila u Ženevi.

Model koji se našao u Ženevi nosi Mokka X oznaku i reč je o proterenskoj verziji, a namenjena je svima onima koji često vole da siđu sa asfalta. On pruža veći klirens i agresivnije linije sa novim branicima, felnama, farovima, grilom i zaštitom ispod vozila.

Po prvi put u istoriji Mokka će moći da se dobije sa nekim premijum detaljima, kao što su LED farovi, a mnogi delovi enterijera su preuzeti iz luksuznih Buicka i Cadillaca sa američkog tržišta.

Kada je reč o mehanici, najviše pažnje privlači par novih 1.6L dizela sa 110 ks i 136 ks, od kojih Opel očekuje da će činiti većinu prodaje. Tu je i nova generacija 1.4L turbo benzinca, koji je nedavno debitovao u novoj Astri, a njegova snaga iznosi 152 ks.

Uparen sa šest brzina automatskim menjačem i Start/Stop sistemom, Mokka pruža kombinovanu potrošnju od 6.6 litara na 100 kilometara uz CO2 emisiju od 154 g/km.

Nemački gigant nije objavio ostatak ponude u vreme pisanja ove priče, ali ćemo pomenuti da se Mokka trenutno može dobiti i sa još dva benzinca (1.6L sa 113 ks i 1.8L sa 138 ks) kao i 1.7L dizelom sa 128 ks. Opel se ponosi i čuvenim General Motorsovim OnStar sistemom, koji je debitovao u Evropi pre nekoliko godina u Astri, koji je u stanju da direktno pošalje signal hitnoj pomoći i policiji u slučaju sudara, ali i da obavesti vozača kada je vreme za zamenu ulja i da vam kaže gde se vaš automobil nalazi u slučaju krađe.

Očekuje se da će Mokka ponovo da stigne i na tržišta Severne Amerike i Kine kao Buick Encore, dok bi se slabije opremljen model i dalje trebalo da se prodavaje kao Chevrolet Trax. Sa unapređenim dizajnom i motorima i visokim i poznatim kvalitetom, Renault Captur bi svakako trebalo da bude zabrinut jer bi njegovo prvo mesto posle dužeg perioda  moglo da postane ugroženo.

Autor: Talladega

Slike: Opel
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus