Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Porsche 718 Boxster

Na ovogodišnji salon automobila u Ženevi Porsche je stigao sa novom generacijom popularnog Boxstera, koja sada nosi 718 Boxster oznaku.

Za razliku od prethodnika, koji su se uglavnom mogli dobiti sa bokster motorima od šest cilindara, novi Boxster nudi samo motore od četiri cilindra, od čega onaj najmoćniji razvija impresivnih 345 ks.

Novi model će se naći u prodaji u aprilu, a početna cena će iznositi 42,000 funti (oko 55,500 evra ili 60,500 dolara) u Velikoj Britaniji.

U poređenju sa prethodnikom, novi Boxster donosi veliki broj manjih dizajnerskih promena, kao što su branici sa većim otvorima, nešto izmenjena zadnja svetla i nekoliko novih dizajna felni.

Po prvi put od 1995 godine kada je ugašen model 968 neki Porsche će se dobiti sa motorom od četiri cilindra, a reč je o 2.0L turbo motoru koji razvija 296 ks i 380 Nm obrtnog momenta, što je za 25 ks i 89 Nm obrtnog momenta više od atmosferskog 2.7L I6 motora koji zamenjuje.

U ponudi je još jedan motor u Boxsteru S i to 2.5L turbo sa 345 ks i 420 Nm obrtnog momenta, što je rast od 25 ks i 50 Nm obrtnog momenta u poređenju sa 3.4L I6 motorom u prethodnikom. Kao i u prošlosti, snaga se prenosi na zadnje točkove preko izbora šest brzina manualnog i sedam brzina automatskog menjača.

Nemački proizvođač vozila kaže da je osnovni Boxster u stanju da dostigne 100 km/h za samo 4.7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 274 km/h, što je za 0.9 brže nego u prošlosti.

Boxster S se pokazao još bržim sa ubrzanjem do 100 km/h za 4.2 sekunde i maksimalnom brzinom od 283 km/h. To ne samo što je brže nego prethodnik već je i za 0.2 sekunde brže nego čuveni Porsche Cayman GT4.

Porsche obećava i nižu potrošnju za 15%, kao i smanjivanje CO2 emisije, ali nije želeo da otkrije specifične brojeve.

Pored moćnijih motora, novi Boxster donosi i poboljšanu suspenziju i veće kočnice.

Porsche se ne zadovoljava sa postignutim, pa tako najavljuje i dodatne modele. Cayman će dobiti novo ime (718 Cayman), a moćnije performanse verzije će biti rezervisane za ovu kupe verziju. To nam govori da je pomenuta verzija od 345 ks najmoćnija koju če Boxster dobiti, ali sudeći po brojevima ubrzanja to bi trebalo da bude više nego dovoljno.

Autor: Talladega

Slike: Porsche
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus