Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Audi H-Tron

Većini nas električni automobili nisu praktični iz razloga što njihovo punjenje dugo traje i oni omogućuju vožnju na samo kraće relacije između punjenja.

Šta bi bilo kada bi vam rekli da na tržištu trenutno postoji koncept bez CO2 emisije koji je u stanju da pređe 592 kilometra između punjenja, a samo punjenje traje samo četiri minuta?

To je obećanje koje donosi Audi H-Tron Quattro koncept, koji je predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Detroitu. Zasnovan na E-Tron Quattro konceptu sa prošlogodišnjeg salona automobila u Frankfurtu, H-Tron nam takođe pokazuje šta možemo da očekujemo od novog Q6 kada debituje tokom godine.

Audi obećava pogon na sva četiri točka, ubrzanje do 100 km/h za ispod sedam sekundi i maksimalnu brzinu od 200 km/h i sve to sa samo kilogramom hidrogena na svakih 100 kilometara.

H-Tron pokreće električni motor od 121 ks na prednjim točkovima i još jedan električni motor od 188 ks na zadnjim točkovima, a ukupan maksimalni obrtni momenat iznosi 550 Nm.

Ovaj koncept je razvijen na globalnoj MLB platformi, koja takođe pokreće i najnoviji A7, umesto specifične platforme Volkswagen grupe za električna vozila.

Audi kaže da je ona dovoljno fleksibilna i za vozila sa vodoničnim ćelijama kao i za standardna električna vozila. Međutim, za razliku od E-Tron, novi H-Tron pruža baterije koje su teške samo 60 kilograma i pune se tokom vožnje preko već pomenutih vodoničnih ćelija. To nije jedini način da se one napune i u krovu se nalaze solarne ploče koje su u stanju da pruže oko 1,000 kilometara besplatne vožnje tokom godine.

Iako se zove Quattro, H-Tron je takođe u stanju da pri sporijim gradskim brzinama pruži pogon samo na prednjim točkovima dok bi se pogon na sva četiri točka upalio tek kada postoji potreba za tako nečim.

Nemački proizvođač vozila očekuje da će ponuditi serijsko vozilo na hidrogen do 2020 godine, ali u međuvremenu bi trebalo da debituje novi Q6 za koga je H-Tron dizajnerska inspiracija.

Kao što mu ime kaže, Q6 će popuniti ponudu između modela Q5 i Q7, a očekuje se kupe sa četvoro vrata koji će da konkuriše popularnom BMW X4. Njegova serijska verzija bi trebalo da debituje na nekom većem salonu automobila u Evropi sledeće godine dok bi proizvodnja i prodaja startovali tokom 2018 godine.

Autor: Talladega

Slike: Audi
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus