Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Novi SUV stiže iz Škode

Škoda je saopštila da će proširiti svoju SUV ponudu novim modelom koji će biti direktan rival terencima kao što su Hyundai Santa Fe i KIA Sorento.

Foto: autonavigator.ru

Češki brend, član Volkswagen grupacije, je objavio prve skice koncepta koji će se pojaviti sledećeg meseca u Ženevi! U Škodi kažu da će pomenuti koncept imati sedam sedišta i da će, u gami, biti ispred modela Yeti. Unutrašnjost automobila će biti prilično prostrana i ponuditi izdašan prostor sa tri reda sedišta i mestom za 6 odraslih putnika.

Interesantne su i dimenzije ovog automobila – dužina je 4700 mm, širina 1910 mm i visina 1680 mm. Međutim, Škoda, osim ovih dimenzija, nije objavila nikakve druge tehničke detalje što se tiče ovog SUV-a.

Pretpostavlja se da će biti zasnovan na MQB Volkswagenovoj platformi i da će ga pokretati motori u rasponu od 150 do čak 280 konjskih snaga!

Priča se da će u ovoj Škodi verovatno debitovati prvi head-up displej kod ovog brenda, kao i dizel hibridni pogon na prednjim, a opciono i na sva četiri točka!

Koncept ima skuplturalni dizajn sa uskim štop svetlima smeštenim odmah ispod zadnjeg vetrobranskog stakla. Škodina karakteristična linija kreće od zadnjih svetala i spušta se ka maglenkama smeštenim neposredno ispod gepeka.

SUV će se, verovatno, naći u prodaji krajem ove ili početkom sledeće godine pod imenom Kodiak, nakon debija konačne verzije na pariskom autosalonu u oktobru, sa početnom cenom od 24.000 evra.
 

izvor autonews.com
 Komentari

comments powered by Disqus