Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Infiniti QX60

Infiniti je bio jedan od prvih premijum proizvođača vozila koji je ponudio krosover srednje klase.

Legendarni FX, ili kako je danas poznat kao QX70, je pružao pogon na zadnjim točkovima, agresivan dizajn i visoke performanse, ali ne baš previše praktičnosti.

U želji da privuče veći broj porodičnih kupaca, japanski proizvođač vozila je predstavio model JX 2013 godine, a zatim promenio ime u QX60 godinu dana kasnije.

Za većinu kupaca, QX60 se pokazao dosta praktičnim zahvaljujući tome što je u startu omogućio više prostora, tri reda sedišta i pogon na prednjim točkovima.

QX60 je jedini Infinitijev krosover koji ima vezu sa vlasnikom kompanije Nissanom (u ovom slučaju sa modelom Pathfinder), a na ovogodišnjem salonu automobila u Detroitu, Infiniti je publici predstavio osveženu verziju sa ciljem da se uspešno odbrani od napada novih predstavnika u klasi kao što su Acura MDX i Volvo XC90.

Sa dizajnerske strane promene su minimalne i uglavnom se odnose na nešto agresivnije branike, novi gril i LED farove. Infiniti je dodao nekoliko oznaka kompanije, a tu su i nove felne.

Mnogo veća pažnja je posvećena enterijeru, gde je debitovala nova generacija sistema koji Infiniti zove NVH (noise, vibration, harshness). Cilj ovog sistema je da smanji buku i vibracije u enterijeru, a on je ostvaren zahvaljujući čvršćem staklu i novoj suspenziji, čime je dobijen jedan od najudobnijih krosovera u klasi.

Kada je reč o mehanici, samo jedan motor je opcija i to 3.5L V6. On razvija 265 ks i 336 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na standardne prednje točkove ili opciona sva četiri točka preko CVT menjača. Ponuda će kasnije biti proširena i sa hibridom, koji će imati 2.5L motor sa kompresorom.

Uparen sa električnim motorom, ukupna snaga hibrida će da bude 250 ks i 329 Nm obrtnog momenta. Jedna od kategorija kojoj nije posvećena velika pažnja je enterijer.

Dostupan samo u jednoj verziji, ali sa sedam nivoa opreme, QX60 je jedan od retkih takvih proizvoda u klasi, ali Infiniti nema razloga za nezadovoljstvo. Naime, prodaja ovog krosovera je skočila za preko 20% u 2015 godini, što nam govori da je ispravljanje sitnih grešaka umesto velike revolucije svakako siguran potez.

Autor: Talladega

Slike: Infiniti
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus