Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Audi A4 Allroad -druga generacija

Audi je iskoristio ovogodišnji sajam automobila u Detroitu da publici predstavi novu - drugu generaciju modela A4 Allroad Quattro pre nego što prodaja startuje sredinom godine.

Ovaj novitet donosi tradicionalne Allroad dizajnerske promene, kao što su agresivniji branici, hromirana maska, zaštita za točkove i nosači na krovu.
Nemački proizvođač vozila očekuje da će se većina kupaca odlučiti za jedan od dva popularna 2.0L dizela sa 161 ks i 187 ks, od čega moćnija verzija razvija i impresivnih 400 Nm obrtnog momenta.

Uparen sa opcionim sedam brzina automatskim menjačem sa duplim kvačilom i slabijim od pomenuta dva motora, Allroad pruža kombinovanu potrošnju od samo 4.9 litara na 100 kilometara uz jednako nisku CO2 emisiju od 128 g/km. Ovaj motor pruža i solidne performanse, sa ubrzanjem do 100 km/h za 7.8 sekundi i maksimalnom brzinom od 220 km/h.

Nedugo nakon zvanične prezentacije, Allroad će biti dostupan i sa trećom verzijom pomenutog 2.0L motora, koja će da razvija 148 ks i 317 Nm obrtnog momenta. Takođe dostupan je i 3.0L V6 dizel u dve verzije, sa 215 ks i 400 Nm obrtnog momenta kao i sa 268 ks i 601 Nm obrtnog momenta.
Performanse moćnije verzije su impresivne sa ubrzanjem do 100 km/h za 5.5 sekundi i maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Kada je reč o benzincima, jedini motor u ponudi je 2.0L turbo sa 249 ks i 370 Nm obrtnog momenta. Zavisno od verzije, kupci mogu da biraju između šest brzina manualnog menjača i automatik sa sedam i osam brzina, a kao što se očekuje od vozila sa Allroad imenom, standardan pogon je na sva četiri točka. Sa dužinom od 4,750 mm, širinom od 1,842 mm i visinom od 1,493 mm, novi Allroad je svakom pogledu veći u poređenju sa modelom koji zamenjuje, ali je i pored toga lakši za 90 kg zahvaljujući korišćenju lakšim materijala (osnovni Allroad sa benzinskim motorom je težak 1,580 kg).

Allroad pruža i modifikovanu suspenziju i za 23 mm je više odignut od zemlje u poređenju sa standardnim A4 Avantom na kome je zasnovan.

U kombinaciji sa 19-inčnim felnama, on pruža za oko 34 mm veći klirens u poređenju sa Avantom.

Iako će Allroad da čini jako mali deo prodaje A4, on je ipak veoma bitan model za Audi i jedna od retkih kategorija gde nemački gigant dominira nad rivalima.

Kao što smo pomenuli, prodaja startuje sredinom godine, a cene se ne bi trebalo da se menjaju u većoj meri.

Autor: Talladega

Slike: Audi
brzabrzina.com

 

 Komentari

comments powered by Disqus