Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

GT coupe koncept - novi dizajn iz Opela

Opel/Vauxhall će prikazati novi coupe koncept  na nastupajućem Sajmu automobila u Ženevi i tako ukazati na dizajnerski put koji će ova kompanija slediti u budućnosti.

Automobil će imati oznaku GT kao omaž i priznanje uspešnom modelu koji se proizvodio u periodu između 1968. i 1973. godine. Očekuje se da će koncept koji će biti predstavljen u Ženevi biti sličnih dimenzija kao njegov prethodnik.

Foto:
Lothar Spurzem

U Opelu kažu da će GT koncept biti „puritanski sportski automobil od koga će zastajati dah koji će iskazivati kontinuirano inovativnu snagu i udahnuti ovom brendu novu životnu energiju".

Novi dizajn će, po rečima ljudi iz Opela, biti “evolucija vajarskog umeća i nemačke preciznosti“ prvi put viđena na modelu Insignia lansiranom 2008. godine, a kasnije i na Monza coupe konceptu predstavljenom 2013. na Frankfurt auto show. Za dizajn Monze je, inače, odgovoran Mark Adams, sadašnji dizajn direktor na nivou celog Opela.

Elementi viđeni na Monzi su se, nešto kasnije, pojavili i na drugim Opelovim modelima – a mogli su se prepoznati i u oštrim linijama nove Astre compact.

foto:
Shkermaker
 

Opel već duže vreme pokušava da povrati svoje mesto i popravi izbledeli imidž, posebno na domaćem nemačkom tržištu. Iz tog razloga je kompanija, upravo, pokrenula priču o ovom konceptu koji će biti predstavljen u Ženevi 3. marta ove godine uz novi slogan – “ Posmatrajte Opel novim očima ”.

Opelova sestrinska brand linija Buick koja proizvodi automobile na bazi većih Opelovih modela, predstavila je pre desetak dana koncept Avista coupe na Detroit auto show. Međutim očekuje se da će GT biti manjih dimenzija od Aviste koja ima pogon na zadnjim točkovima i pokreće je twin-turbo V8 benzinski motor.

Foto:
Matthias93
 

Nemački mediji prenose da bi GT koncept baziran na novoj Astri mogao da se nađe u serijskoj proizvodnji krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Cena još uvek nije poznata!

Izvor:
Automotive News Europe/
 Komentari

comments powered by Disqus