Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Novo iz Hyundaija - Genesis G90

Godina 2008 je bila veoma bitna za Hyundai.

Koreanski proizvođač vozila je tada predstavio prvu generaciju modela Genesis u sedan i kupe formama i na taj način po prvi put ušao u klasu premijum proizvoda.

Hyundai je nedavno objavio plan po kome će Genesis postati poseban brend i poslovaće odvojeno od ostatka kompanije, a prvi proizvod samostalne kompanije je nedavno debitovao na domaćem tržištu i nosi EQ900 oznaku. On će biti poznat u ostatku sveta kao Genesis G90 i stiže kao zamena za mnogo hvaljeni, ali slabo prodavani model Equus.

Predstavljanje nove divizije bi trebalo da pruži ovom koreanskom brendu poseban identitet u borbi protiv proslavljenih nemačkih, japanskih i američkih rivala, a sam Hyundai ne krije da je koristio Lexus kao inspiraciju. G90 je u svakom pogledu veći od Equusa. On je dugačak 5,205 mm, širok 1,915 mm i visok 1,495 mm, uz međuosovinsko rastojanje od 3,160 cm.

U zavisnosti od verzije, težina vozila se kreće od 2,420 do 2,595 kg. G90 vidi Mercedes S-Class, BMW 7-Series, Audi A8, Lexus LS i Jaguar XJ kao glavnu konkurenciju.

Sa dizajnerske strane, G90 je pozajmio mnoge linije sa Vision G koncepta, a sličnu dizajnersku školu bi trebali da prate i ostali proizvodi kompanije.
Mnogi će svakako videti linije sa nekog od konkurenata, što Genesis svakako ne zabrinjava i kaže da je i prvi Lexus LS bio kopija zapadnih rivala. Posebnu pažnju trebalo bi da privuče enterijer, koji pokazuje veliki napredak u poređenju sa Equusom i pruža najmoderniji kvalitet i opremu za neki automobil koji je ikada stigao iz Južne Koreje.
U vreme pisanja ove priče još uvek nije poznato koji detalji će se pronaći u ponudi, ali Hyundai obećava da kupci svakako neće biti razočarani.
Na domaćem tržištu G90 će biti dostupan sa tri benzinska motora. Najosnovniji od njih je pozajmljen iz sadašnjeg Genesis sedana, a reč je o poznatom 3.8L V6 motoru sa 311 ks. G90 će da deli i njegov 5.0L V8 motor sa 420 ks, dok je jedini novitet 3.3L turbo V6 sa 365 ks.

Svi modeli pružaju standardni osmobrzinski automatski menjač koji prenosi snagu na standardne zadnje točkove ili opciona sva četiri točka.

Genesis se svakako ne zadovoljava sa postignutim i ima velike planove za budućnost. Dosadašnji Genesis sedan će da promeni ime u G80, a još uvek nije poznato da li će Genesis kupe opstati u proizvodnji ili će biti zamenjen modernijim proizvodom.

Kompanija takođe planira i novu ponudu krosovera, kao i nekoliko dizel motora, a više detalja će biti poznato na leto kada bi serijska proizvodnja mogla i da startuje.

Autor: Talladega

Slike: Genesis
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus