Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti iz Francuske: Citroen e-Mehari

Citroen će vratiti legendarno Mehari ime na potpuno novom električnom kabrioletu sa prostorom za četiri putnika, koji treba da se pojavi u prodaji na francuskom tržištu na proleće.

Citroen kaže da će Mehari biti pozicioniran kao lider imidza za francuskog proizvođača vozila i da će privlačiti pažnju svojim dizajnom gde god da se pojavi. To se posebno odnosi na sve one kupce koji žele "pozivitnu alternativu u svom životu, a pri tom žele da zaštite planetu".

Mehari je veoma sličan nedavno predstavljenom Cactus M konceptu, koji je predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu u septembru, ali se razlikuje po tome što ima šasiju SUV vozila i značajno agresivniji dizajn.

Ovaj terenac nudi platneni krov, koji može da prekrije određene delove ili celo vozilo, dok se zadnja sedišta mogu spustiti na pod da bi se otvorio veći prostor gepeka.

Cela školjka je urađena od posebne vrste plastike i moći će da se dobije u nekoliko različitih boja, uključujući i krov u drugačijoj boji od ostatka vozila.

Mehari pokreće električni motor koji razvija 68 ks, što daje ovom vozilu maksimalnu brzinu od 110 km/h, a sa jednim punjenjem baterija on je u stanju da pređe oko 200 kilometara. Baterija je u stanju da se napuni za osam sati sa bržim punjačem, odnosno 13 sati sa standardnim punjačem.

Što se dimenzija tiče, Mehari je dugačak 381 cm, širok 187 cm, visok 165 cm, dok zapremina prtljažnika iznosi 200 litara (800 litara sa oborenim zadnjim sedištima).

Proizvodnja i prodaja startuju na proleće, a praviće se u Citroenovoj fabrici u Renu. U samom početku prodaja će biti limitirana samo na domaće tržište, dok će kasnije biti proširena i na ostatak Evrope.

Citroen Mehari se inače originalno proizvodio od 1968 do 1988 godine na bazi modela Dyane 6, a od 1979 do 1983 godine je postojala i verzija sa pogonom na sva četiri točka. Tokom svoje istorije je proizvedeno oko 145,000 primeraka.

Autor: Talladega

Slike: Citroen
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus