Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Ford Focus Sport

Ford Focus je automobil kome nije potrebno veće predstavljanje.

Popularni kompakt je prethodnih nekoliko godina osvojio titulu najprodavanijeg automobila na svetu sa godišnjom isporukom od preko milion primeraka, a popularnost je posebno visoka u Evropi, Kini i Severnoj Americi. Ford je u poslednje vreme bio zauzet predstavljanjem svemogućeg RS-a, koji pruža 345 ks i pogon na sva četiri točka, ali to ne znači da je zapostavio ponudu jeftinijih modela.

Na nedavno završenom salonu automobila u Esenu u Nemačkoj, američki gigant je predstavio Focus Sport za svoje one koji žele atraktivan dizajn, ali i neki od pristupačnijih motora. Sport će moći da se dobije u kombinaciji dve boje i to crveno-crne i crno-crvene, a u velikoj meri podseća na "Back & Red" modele koji su predstavljeni na 2015 salonu automobila u Ženevi.

Pored novih boja automobila, Ford je pružio još nekoliko dizajnerskih detalja, kao što su krov, retrovizori i još neki delovi karoserije ofarbani su u kontra boju od crvene i crne osnovne. Tu su i 18-inče felne u crnoj boji, a slična strategija sa bojom je predstavljena i u enterijeru na aluminijskim pedalama. Kada je reč o mehanici, Sport se može dobiti sa dva 1.5L turbo (EcoBoost) motora sa 150 ks i 182 ks kao i 2.0L dizelom sa 150 ks. Iako su navedene promene možda male, Ford kaže da je Sport i bogato opremljen i da su po opremi ispred njega samo ST i RS modeli. To znači da Sport zauzima poziciju koju je do sada popunjavao Zetec S, koji je duže vreme važio za jedan od najpristupačnijih sportskih automobila u klasi. Očekuje se da će većina kupaca da se opredeli za moćniji od dva benzinska motora, koji pored 180 ks razvija i 240 Nm obrtnog momenta.

To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 8.6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 221 km/h. Nema sumnje da će Sport privući pažnju svih onih koji žele da budu zapaženi, ali veliki problem leži u tome da je gotovo identičan Zetec S, bez posebne boje, poprilično jeftiniji.

Tu je i veoma visoka početna cena od 25,000 evra (oko 27,500 dolara), koja svakako nije mala, ali stavlja Sport u sam rang sa Seat Leonom FR. I

pak, kada se zna reputacija i imidž ovog automobila, uspeh je gotovo garantovan.

Autor: Talladega

Slike: Ford

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus