Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Alfa Romeo Giulia

Od kada se vratio na američko tržište, Alfa Romeo je kupcima ponudio samo jedan automobil - skupocenog sportistu 4C.

Italijani su sada spremni da prošire ponudu i sa svojim prvim modernim sedanom na američkom tržištu, Giulia, sa kojim se nada napasti cenjene nemačke rivale.

Giulia svakako nije novi model i publika je već imala prilike da se upozna sa njom sredinom 2015. godine na privatnoj zabavi u Milanu, dok je američka premijera usledila na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu.

U svojoj najjačoj verziji, koja nosi Quadrifoglio oznaku, ovaj sedan sa pogonom na zadnjim točkovima pruža 2.9L turbo V6 motor sa 510 ks, koji je specijalno razvio Ferrari, a to je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3.8 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h. U Los Anđelesu svetlost dana je ugledao još jedan potpuno novi model i to 2.0L turbo, koji je kompletno urađen od aluminijuma i razvija 276 ks.

Pored pogona na zadnjim točkovima, ovaj najnoviji motor će moći da se dobije i sa pogonom na sva četiri točka.

Alfa Romeo kaže da njen predstavnik pruža i najbolji odnos "snaga na težinu" sa oko 3.15 kg po svakoj konjskoj snazi zahvaljujući korišćenju laganih materijal.

Giulia će tako imati haubu, krov i spoiler urađene od karbon-fibera, a mnogi delovi su urađeni i od aluminijuma. Ovaj automobil pruža i veliki broj sigurnosnih mera čime će sigurno dobiti najveće ocene u testovima sudara.

Sa dizajnerske strane, američki model se ne razlikuje od evropskog u većoj meri sa izuzetkom nešto izmenjenih branika da bi se zadovoljili sigurnosni standardi. U međuvremenu je objavljen i podatak da će cena za najskuplju Quadriofoglio verziju da iznosi 70,000 dolara u Americi, odnosno 80,000 evra u Evropi.

Na internet je procurela i vest o ostalim motorima, a iako je ova vest još uvek nezvanična, kupci će moći da biraju između pet benzinskih i tri dizel motora.

Pored pomenuta dva motora, tu će biti još dve verzije 2.0L turbo motora, sa 200 ks i 250 ks, kao i nešto slabija verzija 2.9L turbo motora sa 490 ks. Za ljubitelje dizela, tu su tri 2.2L JTDM motora sa 150 ks, 180 ks i 210 ks.

Alfa Romeo Giulia se očekuje u prodaji tek na leto 2016. godine na evropskom tržištu, dok će Amerikanci morati da čekaju oko šest meseci duže.

Nadamo se samo da će se čekanje isplatiti i da publika svakako neće biti razočarana.

Autor: Talladega

Slike: Alfa Romeo
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus