Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Subaru Impreza Sedan

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu, Subaru je predstavio koncept Impreze u sedan formi, čime je publika korak bliže novom serijskom modelu.

Sedan stiže samo nekoliko meseci nakon što je Impreza hetč predstavljen takođe u koncept formi na sajmu automobila u Tokiju, pa pretpostavljamo da će sledeći korak biti serijski model. Sredinom prošle godine Subaru je objavio veoma ambiciozan "Prominence 2020" plan sa ciljem da obavesti publiku šta može da očekuje od ovog japanskog proizvođača vozila u narednih pet godina. Kompanija planira da značajno poveća prodaju do 2020 godine zahvaljujući novim platformama i efikasnijim motorima, a on je svakako opravdan.

Naime, Subaru je zabeležio rast prodaje u Severnoj Americi u poslednjih šest godina, a kompanija želi da godišnje prodaje preko 600,000 vozila.

Impreza igra veliku ulogu u tom planu, a u Los Anđeles nisu stigle neke nove informacije, pa ćemo tako preneti ono šta se zna od ranije. Najveća novina ovog koncepta je njegova fleksibilna platforma, zahvaljujući kojoj Subaru će biti u stanju da proizvodi nekoliko različitih modela sa gotovo identičnom mehanikom.

Ona je potpuno nova i Subaru se nada da će ona biti za kompaniju isto ono šta je MQB platforma za Volkswagen. Za sada nije potvrđeno koji tačno modeli će se proizvoditi na njoj, ali po nekim pričama ona će pokretati sve automobile - od najmanje Impreze do najvećeg Outbacka. Ova platforma bi trebalo da smanji težinu, a samim tim da učini automobil čvršćim.

Sa dizajnerske strane, sedan je zadržao produženi krov sličan onom sa modela BRZ, čime bi i dalje trebalo da bude jedan od najsportskih modela u klasi.

Kada je reč o mehanici, Subaru kaže da će publika ponovo moći da bira između nekoliko novih 2.0L bokser motora, uz pogon na sva četiri točka i izborom manualnog i automatskog menjača.

Za kraj ćemo pomenuti da je publika ostala jako razočarana kada je prethodna serijska Impreza predstavljena posle serije prelepih koncepata, pa se nadamo da se nešto slično neće desiti i ovaj put.

Serijski model se može očekivati na nekom većem salonu automobila sledeće godine.

Autor: Talladega

Slike: Subaru

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus