Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Hyundai Elantra

Prošlo je tek nekoliko meseci od kada se osvežena Hyundai Elantra pojavila u prodaji, a koreanski proizvođač vozila je već predstavio naslednika.

Predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu, nova Elantra će se pojaviti u prodaji na leto na domaćem i koreanskom tržištu, dok će hetč GT (u ostatku sveta i30) nastaviti bez promena i narednih godina.

Šesta generacija nam donosi potpuno novi dizajn, moćnije motore i najmodernije sigurnosne mere u klasi. Kao i većina novih automobila, Elantra je dobila na dimenzijama do te mere da sada pripada takozvanoj "srednjoj" klasi umesto dosadašnje kompaktne, pa će joj Honda Civic i Toyota Corolla biti glavni rivali. Jednako velike promene su urađene i po pitanju sigurosnih mera, pa je tako šasija sada od najjačeg čelika i Hyundai očekuje da će njegov predstavnik dobiti maksimalne ocene u testovima sudara.

Sa dizajnerske strane, Elantru odlikuju mnoge linije koje su ranije viđene na većoj Sonati. One su veoma dopadljive i elegantne, ali su zadržale dizajnersku školu kompanije koja ju je krasila u prošlosti.

Kada je reč o mehanici, koreanski gigant je odlučio da penzioniše oba motora iz prošlosti (1.8L sa 145 ks i 2.0L sa 173 ks) i da ih zameni sa novim 2.0L motorom. On razvija 147 ks i 179 Nm obrtnog momenta u SE i Limited modelima uz izbor manualnog i automatskog menjača sa po šest brzina.

Hyundai obećava potrošnju od 8.1 litre na 100 kilometara u gradu uz dve litre manju potrošnju na autoputu. Novi Eco model donosi 1.4L turbo motor sa 128 ks i 212 Nm obrtnog momenta uz takođe novi sedam brzina automatski menjač, a on bi trebalo da smanji potrošnju za oko litru.

U samom početku Sport model neće biti dostupan, ali bi trebalod a se pojavi 2018. godine sa oko 200 ks.

Za kraj ćemo pomenuti i enterijer, koji je i dalje jednostavnog dizajna, ali veoma prostoran i visokog kvaliteta.

U vreme pisanja ove priče Hyundai nije objavio cene, a pomenućemo da je početna cena u 2015.godini iznosila 18,100 dolara (oko 17,100 evra), pa mislimo da se ne bi trebale značajnije menjati.

 

Sa unapređenom mehanikom i novim dizajnom, nova Hyundai Elantra će i dalje biti jedan od favorita u klasi.

Autor: Talladega

Slike: Hyundai
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus