Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Porsche Macan GTS

Pre dve godine Porsche je dodao svoje peto vozilo u ponudu, SUV srednje klase pod Macan oznakom, koji je dobio mnogo pohvala širom sveta.

Sa dva moćna benzinca, kao i ekonomičnim Audijevim dizelom, Macan je privukao preko 45,000 kupaca u svojoj prvoj godini, što je svakako impresivan rezultat.

Nemački proizvođač vozila je sada spreman da proširi ponudu sa novim Macanom GTS, koji treba da popuni ponudu između osnovnog S modela i moćnog, ali skupocenog, turbo modela. Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Tokiju, Macan GTS pruža identičan 3.0L turbo V6 motor kao i Macan S, ali je njegova snaga povećana za 20 ks i sada iznosi 355 ks, dok je obrtni momenat ostao identičnih 500 Nm.

Pored moćnijeg motora, GTS donosi i Porscheov PDK automatski menjač sa sedam brzina i duplim kvačilom, kao i "Traction Management" koji raspoređuje snagu na sva četiri točka po potrebi.

Kočnice su modifikovane da podnesu povećanje snage, a promene je pretrpela i suspenzija. Visina vozila je spuštena za 15 mm da bi se dobila bolja stabilnost i ponašanje u krivinama, a i sam zvuk motora je bolji zahvaljujući novom sportskom auspuhu.

Nemački proizvođač vozila obećava ubrzanje do 100 km/h za 5.2 sekunde ili pet sekundi sa opcionim "Sport Chrono" paketom opreme, dok je maksimalna brzina limitirana na 256 km/h. Spomenuti paket opreme pruža bolju trakciju i kraće brzine, pa samim tim donosi poboljšane performanse.

Veća snaga je oštetila ekonomičnost, pa tako Macan GTS u proseku troši devet litara na 100 kilometara uz CO2 emisiju od 212 g/km. Sa dizajnerske strane, GTS svakako ne donosi velike promene i sa izuzetkom branika i 20-inčnih felni, gotovo niko ih neće ni primetiti.

Enterijer je dobio sportska sedišta i više standardne opreme, a za ekstra novac kupac može da dobije i otvaranje gepeka na dugme i LED svetla, što je prvi put u Macanovoj kratkoj istoriji da je ova opcija dostupna.

GTS će takođe biti jedini Macan u ponudi u posebnoj crvenoj boji.

Macan GTS se očekuje u prodaji na proleće po početnoj ceni od 55,000 evra (oko 60,200 dolara).

Nema sumnje da je Porsche napravio još jednog velikana i da će prodaja nastaviti da raste i narednih godina.

Autor: Talladega

Slike: Porsche

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus