Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Honda Civic Coupe (USA)

Samo dva meseca nakon što je debitovao novi Civic sedan, na američkom tržištu Honda je predstavila i kupe verziju.

Predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu, Honda kaže da je kupe lakši, aerodinamičniji i zanimljiviji za vožnju u poređenju sa modelom koji zamenjuje i da će da bude jedan od retkih takvih predstavnika u klasi.

Serijski model je gotovo identičan konceptu predstavljenim početkom godine, a u velikoj meri prati strategiju koja je ranije započeta sa sedanom.

Iako ima dvoje vrata manje nego sedan, Honda kaže da prostor na zadnjim sedištima nije smanjen u velikoj meri i da su vozne karakteristike ostale identične.

Sa dizajnerske strane, kupe deli identičan prednji deo sa sedanom, ali se dva automobila značajno razlikuju od početka A stuba. Krov počinje da pada već od prednjih sedišta, dok je zadnji deo jedan od najaerodinamičnijih na tržištu. Kao rezultat, Civic kupe izgleda moćno i futuristički ne samo u poređenju sa prethodnikom već i u poređenju sa bilo kojim drugim automobilom u klasi.

U Los Anđelesu je predstavljen EX-L paket opreme sa felnama i malim spoilerom koji neće biti dostupni u serijskoj proizvodnju i jedini način na koji kupac može da ih dobije je preko tunerskih kompanija sa kojima Honda sarađuje.

Kada je reč o opremi, kupac će moći da bira između osnovnog LX modela do bogato opremljenog Touringa, koji će moći da se dobije i sa LED farovima i većim felnama.

Po pitanju enterijera, on je identičan sedanu. Prostor na zadnjim sedištima je manji, ali ne toliko da umanji prostor u velikoj meri.

Honda je pomenula da je prostor veći u poređenju sa modelom koji zamenjuje, ali nije želela da objavi zvanične brojeve.

Ponuda motora startuje sa novim 2.0L motorom sa 158 ks i 187 Nm obrtnog momenta dok je jedina ponuda dizela novi 1.5L turbo motor sa 174 ks i 220 Nm obrtnog momenta.

Oba motora su dostupna sa CVT menjačem dok se 2.0L motor može dobiti i sa šest brzina manualnim menjačem (1.5L turbo će takođe biti dostupan sa manualnim menjačem, ali nešto kasnije).

Zahvaljujući nižoj težini (za koju Honda nije želela da objavi specifične informacije), potrošnja u gradu će da iznosi 7.6 litara na 100 kilometara dok je na autoputu za dve litre manja.

Civic kupe startuje sa prodajom u martu, a u međuvremenu japanski proizvođač vozila bi trebalo da predstavi još dve verzije - hetč sa petoro vrata i sportski Type R.

Autor: Talladega

Slike: Honda

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus