Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mercedes GLS-Class

Mercedes je predstavio svoj novi model GLS-Class kao zamenu za dosadašnji GL-Class i njime najavio napad na BMW X5 i Audi Q7.

Na taj način nemački proizvođač vozila je u potpunosti promenio strategiju sa imenima svojih SUV vozila, a u ovom slučaju GLS ime treba da podseti kupce na imidž i reputaciju koju legendarni S-Class sedan ima.
 

Pored novog imena, GLS-Class donosi i dizajnerske promene u poređenju sa GL-Class, luksuzniji enterijer, efikasnije motore, modifikovanu vazdušnu suspenziju i potpuno novi devetobrzinski automatski menjač.

Najveća dizajnerska promena se odnosi na novi gril u stilu ostalih proizvoda kompanije, a čini nam se da je logo kompanije sada veći nego ikada pre. GLS-Class nudi i nove branike, farove, drugačija zadnja svetla i potpuno nove felne. Slične dizajnerske promene se mogu primetiti i u enterijeru, koji je sada sličniji S-Class nego ikada pre, sa jednako kvalitetnim materijalima i bogatim izborom standardne i opcione opreme.

Svi modeli dolaze sa standardnih sedan sedišta, a sa pravim paketom opreme GLS-Class može da nadmaši ne samo Range Rover već i budući Bentley Bentayga.

Kada je reč o mehanici, ovaj SUV pruža kombinaciju novih i unapređenih motora, a svaki od njih donosi veću ekonomičnost i manju CO2 emisiju. Ponuda startuje sa 3.0L turbo V6 benzincem sa 328 ks u GLS400 dok je jedini preostali benzinac u ponudi 4.7L turbo V8 sa 449 ks u GLS500.

Manji od dva motora pruža kombinovanu potrošnju od 8.9 litara na 100 kilometara dok GLS500 sada razvija 20 ks više nego u prošlosti. Jedini dizel u ponudi je 3.0L V6 sa 187 ks u GLS350d, ali u vreme pisanje ove priče Mercedes nije želeo da objavi brojeve potrošnje i oni će biti poznati kako se bude približavao zvanični datum prodaje. Ponuda će kasnije biti proširena i sa GLS63 AMG modelom.

On će da pruža 5.5L turbo V8 motor sa 577 ks, što je rast od 27 ks, a u ponudi će se naći samo sedam brzina automatski menjač.

Postoje stidljive najave da će se u ponudi naći i električni plug-in hibrid, ali nemački proizvođač vozila nije želeo da potvrdi ovu vest.

Novi GLS-Class se očekuje u prodaji početkom sledeće godine, prvo na domaćem tržištu, a zatim i u ostatku sveta. Tada će biti poznate i cene, za koje Mercedes kaže da se neće menjati u većoj meri.

Autor: Talladega

Slike: Mercedes

Izvor:
brzabrzina.com


  Komentari

comments powered by Disqus