Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Chrysler 300 Super S

U svetu аmeričkih muscle cars, Scat Pack oznaka mnogo znači.

Ovaj paket opreme je stekao reputaciju krajem 1960tih godina na legendarnim Plymouth i Dodge modelima, kao što su Road Runner, Barracuda, Charger i Challenger, a on je dodao veću usisnu granu, moćniji auspuh i više standardne opreme na tri različita nivoa.

Scat Pack je bio posebno popularan među amateriskim trkačima, koji su na taj način dobiјali najmoćnije delove Chryslerove Mopar divizije. To nas dovodi do današnjeg perioda, kada se Scat Pack ponovo može dobiti u nekim Dodge modelima, pre svega Chargeru i Challengeru, a upareni sa pravim delovima, oni mogu da povećaju snagu motora i za 100 ks u poređenju sa standardnim vezijama.

Dodge je uvek važio za sportski brend korporacije dok se Chrysler mogao pohvaliti luksuzom, a sada je kompanija uspela da spoji najbolje karakteristike oba sveta.

Naime, na ovogodišnjem SEMA salonu tunerskih proizvoda u Las Vegasu, Chrysler je predstavio 300 Super S i sa njim najavio kako bi ovaj legendarni automobil izgledao kada bi dobio Scat Pack paket opreme.
Sa dizajnerske strane, Super S donosi velike 22-inčne felne i agresivnije branike, a ofarban je u posebnu plavu boju koja nije dostupna u
serijskom modelu.
Enterijer je presvučen Katzkin kožom, a suspenzija kompletno modifikovana najmodernijom Mopar mehanikom.

Ispod haube se krije poznati 5.7L Hemi V8 motor, ali zahvaljujući Mopar Stage Kit 3, on je dobio moćniji auspuh i veću izduvnu granu i na taj način snaga je povećana sa fabričkih 363 ks na 484 ks. J
edini menjač u ponudi je devet brzina automatik, koji je takođe modifikovan na podnese dodatnu snagu.

Super S je još uvek samo koncept, ali nema sumnje da bi u velikoj meri pojačao imidž ovog automobila.

Imidžu takođe nebi škodilo da Chrysler ponudi i čuveni Hellcat motor, pa se tako nadamo najboljem narednih godina.

Autor: Talladega

Slike: Chrysler
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus