Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Lexus LF-FC

Na ovogodišnjem salonu automobila u Tokiju, Lexus je predstavio LF-FC koncept i njime najavio šta publika može da očekuje od najvećeg i najskupljeg modela kompanije.

To znači da LF-FC u velikoj meri predstavlja budući LS, koji je ujedno automobil koji je proslavio ovog legendarnog japanskog proizvođača.
Predstavljen 1989 godine, LS je bio prvi Lexus i brzo stekao poverenje kupaca zahvaljujući svom visokom kvalitetu. Iz navedenog razloga, LS je veoma bitan model za Lexus, pa samim tim svakom novom modelu je posvećena velika pažnja.

Ovaj koncept pokreće sistem vodoničnih gorivih ćelija, dva elektromotora i pogon na sva četiri točka, a tu je i sistem za autonomnu vožnju. Jedan od elektromotora pokreće zadnje točkove, a zatim šalje snagu i na prednje, čime se dobija identičan raspored snage na sva četiri točka. Na taj način, LF-FC je dinamičan za vožnju i pruža visoku stabilnost u krivinama bez obzira na vremenske uslove.

LF-FC takođe pruža i ravnopravan raspored težine zahvaljujući sistemu vodoničnih gorivih ćelija, koji se nalazi u zadnjem delu automobila. Za sada nije poznato koji će tačno detalji ovog sistema ući u serijsku proizvodnju, ali se očekuje da će LS ponovo da pokreće atmosferski 5.0L V8 motor sa 465 ks.

U ponudi bi trebalo da se nađei identičan motor i u hibridnoj verziji, čime bi snaga skočila na 535 ks.

Sa dizajnerske strane, LF-FC pruža prepoznatljiv Lexusov dizajn i već sada možemo da naslutimo kako će izgledati.

Krov je nešto aerodinamičniji u poređenju sa sadašnjim modelom, što nam govori da japanski proizvođač vozila možda planira da ponudi i kupe sa četvoro vrata da bi konkurisao popularnim Nemcima.

Prednji deo automobila odlikuje prepoznatljivi veliki gril, a Lexus kaže da njegova svrha nije samo dizajnerska već i da oslobodi lakši ulazak vazduha za bolje performanse.

Enterijer je značajno veći u poređenju sa serijskim modelom i odlikuje ga najmodernija tehnologija.

Teško je očekivati da ćemo videti sve ove detalje u serijskoj proizvodnji, ali Lexus kaže da će publika biti veoma iznenađena kada serijski model debituje. To bi se moglo desiti već sledeće godine na nekom od većih salona automobila u Americi, a Lexus bi izabrao ovu lokaciju najviše iz razloga što je ovo tržište najveće i najbitnije za LS.

U svakom slučaju, u klasi gde dominiraju Mercedes S-Class, BMW 7-Series i Audi A8, Lexus LS bi mogao da donese pravo osveženje za kupce koji žele da se razlikuju.

Autor: Talladega

Slike: Lexus

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus