Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mini Cabrio

Dve godine nakon hetča sa troje vrata i godinu dana nakon hetča sa petoro vrata, Mini je odlučio da proširi ponudu popularnog Coopera i sa kabrioletom.

Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Tokiju, novi Cabrio je dugačak 3,821 mm, širok 1,727 mm i visok 1,415 mm, što znači da je za 98 mm duži, 44 mm širi i 7 mm niži nego prethodnik. On je zadržao formulu sa hetča, sa izuzetkom krova, koji se podiže i spušta za 18 sekundi pri brzinima do 35 km/h. Navedeni potez sa dimenzijama je urađen da se oslobodi veći prostor enterijera, uključujući i gepek koji je sada veći za 30% i iznosi 211 litara. Po pitanju mehanike, ona startuje sa 1.5L turbo I3 motorom koji razvija 136 ks i 220 Nm obrtnog momenta što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7.9 sekundi. Jedina druga benzinska opcija je 2.0L turbo I4 koji razvija 192 ks i 280 Nm obrtnog momenta, a ova verzija je ujedno najbrža u ovom momentu sa ubrzanjem do 100 km/h za 6.8 sekundi.

Za ljubitelje dizela, u ponudi je samo 1.5L I3 motor, koji razvija 116 ks i 270 Nm obrtnog momenta, a njegova prosečna potrošnja iznosi samo 3.5 litre na 100 kilometara uz CO2 emisiju od 92 g/km. Nešto kasnije ponuda će biti proširena sa novim verzijama, kao što su Mini One i sportski John Cooper Works, ali o njima za sada nema više informacija. Svi modeli pružaju standardan šest brzina manualni menjač, koji prenosi snagu na prednje točkove, a jedina opcija je automatik sa istim brojem brzina. Ostale mehaničke promene se odnose na potpuno novu platformu, koja nosi UKL1 oznaku, a u budućnosti ona če pokretati mnoge BMW modele. Sa dizajnerske strane, Mini svakako ne donosi revoluciju već evoluciju popularnog dizajna, a većina linija su identične hetču.

Slično se može zaključiti i za enterijer, koji je gotovo identičan prethodniku, a u ponudi će biti i novi displej koji projektuje informacije na mali sklopivi ekran na kontrolnoj ploči (tako vozač dobija podatke o trenutnoj brzini, navigaciji i stanju pojedinih sistema, ali i kontroliše muzički player i radio), kamera za vožnju unazad, sistem za pomoć pri paralelnom parkiranju i sistem koji "pamti" znakove u saobraćaju. Iako na prvi pogled promene ne izgledaju drastične, 2016 model je nov u svakom pogledu. Kada se pogleda popularnost prethodnika, unapređeni novi model samo može da nastavi sa uspesima.

Autor: Talladega

Slike: Mini
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus