Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Renault Talisman Estate

Nedugo nakon što je predstavljen kao sedan, novi Renault Talisman stiže na tržište i kao karavan, a kao lokacija za zvanično predstavljanje je izabran ovogodišnji salon automobila u Frankfurtu.

 

Talisman bi trebalo da se pojavi u prodaji početkom sledeće godine, ali će njegova prodaja biti limitirana samo na određenim evropskim tržištima među kojima neće biti Velike Britanije.

Ovaj novitet treba da zameni Lagunu u ponudi francuskog proizvođača vozila, čija je prodaja stalno padala i prošle godine je iznosila samo 16,019 vozila (najbolja godina je bila 2002 kada je prodato 247,474 vozila). Sa dizajnerske strane, Talisman pruža slične linije kao neki konkurenti, pre svega Volkswagen Passat i Mazda 6, ali nema sumnje da je prepoznatljiv Renault. To se posebno odnosi na prednji deo vozila, koji je inspirisan manjim Megane, a barem na slikama Talisman deluje veoma luksuzno i sportski. To se odnosi i na ime, za koga Francuski gigant kaže da označava snagu i zaštitu, a pri tom je lako za izgovaranje i samom pojavom privlači veliku pažnju.

Iako Talisman na prvi pogled liči na Nissan Maximu sa američkog tržišta, glavni ljudi Renault-Nissan korporacije kažu da ova dva automobila ne dele ništa zajedničko. Visina krova je samo 1.46 metra (identično kao i kod sedana), što čini Talisman jednim od najnižih automobila u klasi, a po dimenzijama je ipak u istom rangu sa konkurentima sa dužinom od 487 cm i širinom od 187 cm. Enterijer privlači jednako veliku pažnju. On je kvalitetan i pregledan, sa bogatim izborom standardne i opcione opreme.

Renault takođe kaže da je njegov predstavnik najkomotniji i najveći po pitanju enterijera i da kupci svakako neće biti razočarani. Jedan od najvećih razlika između sedana i karavana je svakako gepek zapremine 572 litra sa podignutim sedištima, odnosno 1,700 litara sa spuštenim sedištima.

Kada je reč o mehanici, u ponudi će se naći dva TCe benzinca od 150 ks i 200 ks kao i tri dCi dizela od 110 ks, 130 ks i 160 ks. Slabije opremljeni modeli će pružati šest brzina automatski menjač dok bolje opremljeni modeli će imati jednu brzinu više.

U samom početku standardan pogon će biti na prednjim točkovima, ali kasnije se očekuje i verzija sa pogonom na sva četiri točka.

Renault ima toliko velika očekivanja od Talismana da je već zaposlio Mercedesove inženjere da lično provere rane prototipove i preporuče koje bi promene trebale biti urađene pre nego što serijska proizvodnja startuje.

Prvi primerci bi trebali početi pristizati u salone početkom 2016 godine, a cene će biti saopštene naknadno.

Autor: Talladega

Slike: Renault
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus