Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mercedes C-Class Coupe

Na ovogodišnji salon automobila u Frankfurtu, Mercedes stiže sa drugom generacijom modela C-Class u kupe formi.

On stiže na tržište dve godine nakon sedana i godinu dana nakon karavana sa ciljem da napadne cenjene rivale kao što su BMW 4-Series, Audi A5 i Cadillac ATS Coupe. Ovaj automobil je spreman da sa elegantnijim, ali i agresivnijim dizajnom postavi nove standarde u klasi i da ostavi bitniji trag u poređenju sa prethodnikom, koji je debitovao 2011 godine. Kao što smo spomenuli, kupe će da bude treći model u ponudi posle sedana i karavana, a ponuda će da bude kompletirana kabrioletom, koji će da debituje na proleće sledeće godine na salonu automobila u Ženevi. Sa dizajnerske strane, kupe je zasnovan na sedanu i dva automobila dele gotovo identičan prednji deo. Međutim, zadnji deo vozila je inspirisan sa skupocenim S-Class kupeom, jednim od najleših automobila u klasi. Na taj način C-Class je značajno dobio na eleganciji, ali nije izgubio na agresivnosti koje su ga krasile u prošlosti.

U svakom slučaju, kupe je veći u svakom pogledu u poređenju sa prethodnikom. Njegova dužina je povećana za 95 mm, a širina za 40 mm, čime je najviše koristi imao enterijer. On je sada jedan od najvećih u klasi, a iako je reč o sportskom automobilu, on i dalje može komotno da smesti četiri odrasle osobe. Kada spominjemo enterijer, da kažemo da je on i dalje jedan od najluksuznijih u klasi sa bogatim izborom standardne i opcione opreme. Mercedes je povećao i sigurnosne mere, a posebno je ponosan na sistem koji sam primećuje opasnost na putu i automatski zaustavlja automobil pri brzinama do 200 km/h. Kada je reč o mehanici, ponuda startuje sa osnovnim C180 modelom, koji pruža 1.6L motor sa 156 ks, a tu je i poznati 2.0L motor u verzijama sa 184 ks (C200), 211 ks (C250) i 245 ks (C300). Nemački proizvođač vozila očekuje da će većina kupaca da se odluči za 2.1L dizel, koji će biti dostupan u dve verzije - sa 168 ks (C220d) i 201 ks (C250d). Mercedes kaže da navedeni motori ne samo što su moćniji već su i za 27% ekonomičniji. Izbor menjača se zasniva na manualnom od šest brzina i automaticima sa sedam i devet brzina.

Pored standardnog pogona na zadnjim točkovima, određeni modeli će se moći dobiti i sa 4Matic pogonom na sva četiri točka. Mercedes još uvek nije potvrdio V6 motore, ali se nagađa da bi jedan od njih mogao da bude 3.0L turbo sa 362 ks u C450. Ponuda će kasnije biti proširena i sa AMG modelom sa 4.0L turbo V8 motorom sa 476 ks. Mercedes već sada prima narudzbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima u Oktobru. Sa prelepim dizajnom i unapređenim linijama, C-Class kupe je svakako odlična kupovina, a kako će se pokazati protiv rivala pokazaće vreme.

Autor: Talladega

Slike: Mercedes
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus