Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Alfa Romeo Giulia

Od kada je Fiat dobio pristup Chryslerovim keš rezervama prošle godine, najveći Italijanski proizvođač vozila je najavljivao da će najviše koristi od navedenog poteza imati Alfa Romeo.

Fiat je dugo vremena novac investirao uglavnom u nove proizvode Chrysler divizije (Dodge, Chrysler, Ram i Jeep), ali su sada na red stigle i ostale divizije. Na ovogodišnjoj proslavi 105-godišnjice Alfe Romea, ovaj legendarni italijanski brend je predstavio svoj prvi potpuno novi model posle dužeg perioda, Giulia.

Giulia je prvi u nizu mnogobrojnih proizvoda Alfe i na tržištu će se boriti protiv proslavljenih rivala kao što su BMW 3-Series, Mercedes C-Class, Audi A4, Jaguar XE, Cadillac CTS i ostalih.

U Milanu je publika mogla da se upozna samo sa najmoćnijom verzijom koja nosi Quadrifoglio oznaku dok će ostatak ponude debitovati do kraja godine. Giulia stiže kao zamena za mnogo hvaljeni, ali loše prodavani model 159, koji je nestao sa tržišta posle 2011 godine, ali dva automobila nemaju mnogo sličnosti. Dok je 159 pružao pogon na prednjim točkovima, Giulia pruža pogon na zadnjim točkovima i u najmoćnijoj verziji je uparena sa turbo 3.0L turbo V6 motorom.

Ovaj motor je dizajnirao i proizveo Ferrari, a njegova snaga iznosi oko 510 ks uz ubrzanje do 100 km/h za samo 3.9 sekundi. Pogon na zadnjim točkovima će biti standardan, ali za dodatnu cenu kupac može da dobije i pogon na sva četiri točka.

Alfa takođe kaže da je Giulia teška oko 1,530 kg i da je raspored težine 50:50.

Kao što smo pomenuli, ponuda motora će biti proširena do kraja godine, a spominju se 2.0L turbo benzinac kao i 2.2L turbo dizel.

U samom početku u ponudi će biti samo sedan, a nešto kasnije bi trebao da stigne i karavan. Italijanski proizvođač vozila nije želeo da ulazi previše u detalje oko ostatka ponude, pa nismo sigurni da li možemo da očekujemo i kupe i kabriolet.

Sa dizajnerske strane, Giulia ima mnoge linije bratske kompanije Maserati, pre svega sa modelom Gran Turismo, ali sa prepoznatljivim Alfinim grilom.

Nema sumnje da je reč o jednom od najlepših automobila u klasi koji će da privlači veliku pažnju gde god da se pojavi. U Milanu je publika na kratko mogla da vidi i enterijer, za koji možemo zaključiti da je prostran (Alfa kaže da Giulia pruža najveće međuosovinsko rastojanje u klasi) i da će imati dugačku listu standardne i opcione opreme.

Italijani se nikako ne zadovoljavaju postignutim i najavljuju nove proizvode.

U narednih nekoliko godina bi trebalo da debituje nekoliko krosovera, veći sedan (u klasi sa BMW 5-Series, Mercedes E-Class, Audi A6, Jaguar XF ...), pa i Spider.

Plan kompanije je da 2018 godine poveća godišnju isporuku na 400,000 vozila, od čega bi 150,000 vozila trebalo da pronađe kupce u Severnoj Americi.

Kada se zna da je prodaja u 2014 godini iznosila manje od 70,000 jedinica, ovo je svakako ambiciozan plan, ali ako je Chrysler korporacija primer - on je sigurno ostvarljiv.

Autor: Talladega

Slike: Alfa Romeo
 

brzabrzina.com
 Komentari

comments powered by Disqus