Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Danska bomba : Wrenchmonkees BMW R100 RT

Kada pomislite na klasičan motocikl prva slika koja vam, verovatno, padne na pamet je netaknuta mašina u besprekornom stanju prekrivena “ tonom “ prašine u nekoj garaži.

 

Međutim, ovaj neobični BMW R100RT dizajnirala je danska kompanija Wrenchmonkees namenski za divlje puteve Mauritanije.

 

Tražnja se pojavila u Zapadnoj Africi od strane domicilnih Francuza koji su tragali za nečim jedinstvenim, a opet dovoljno jakim i otpornim na afričke terene. Motor je, po zahtevima, morao imati jednostavnu tehničku specifikaciju, tako da je  BMW R100RT sa dva ventila vrlo brzo testiran i izabran od strane tehničke komisije iz Kopenhagena.

 

Kompanija Wrenchmonkees bike customising, tuning and accessory  osnovana je 2007. godine u Danskoj.

Dobivši odrešene ruke da rade na modelu BMW R100RT, danski inženjeri su ga redizjanirali i napravili potpuno drugačij model u Wrenchmonkees stilu.

 

 

Dobijen je potpuno nov dizajn zadnjeg dela rama motora ( sa jednostavnijim sedištem) koji je zavaren preko već postojećeg BMW rama, pri čemu prekriva ceo rezervoar.     

Ugrađeni su I novi, 18inčni točkovi pogodni za sve vrste guma, kao i suspenzija ojačana ekstra dugim italijanskim Bitubo amortizerima.

 

Po završetku celog ovog posla motocikl je bio apsolutno spreman za avanture i vožnje po putevima koje teško da možemo i da zamislimo, hiljadama kilometara daleko od biroa u kojima je razvijan.


A u konkretnoj vožnji na putevima Zapadne Afrike dokazao je da je itekako spreman za svakodnevni život van toplih i suvih garaža.

R. Martinović

foto: Wrenchmonkees

Za više informacija posetite  wrenchmonkees.com

 

 Komentari

comments powered by Disqus